alle projecten        woningbouw        openbaar        lichtinstallaties        meer
Go West

Woningbouw: 17 appartementen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Amsterdam Nieuw-West, Nederland

Opdrachtgever: Bouwgroep Go West

Oplevering: januari 2019

Ontwikkeld in samenwerking met: Maikel Gielens

Ontwerpteam: Sophie Valla, Gertjan Laan, Guido Schot, Sara Ramadane

Samen met de bewoners

Go West ontwikkelden we in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Samen met de bewoners ontwierpen we extra grote buitenruimtes en een gezamenlijke ontmoetingsplek: een dakterras voor groen en feestjes.

 

De kavel ligt immers midden in het Van Eesteren Plan: snelle en prefabbouw. We maakten gebruik van geprefabriceerde standaard elementen, we kozen bewust niet voor bakstenen, maar voor steenachtig beton.

 

Spel van licht en ruimte

Het meest in het oog springend zijn de glazen erkers in de noordoost- hoek. Ze bestaan uit twee glaswanden van 4,5 bij 3 meter. Dankzij voorgespannen vloeren konden we de hoek kolomvrij houden.

 

De erkers en wintertuinen waren een antwoord op de vraag hoe we alle appartementen optimale buitenruimtes en uitzicht konden geven: ook de appartementen met een noordoost-oriëntatie.

 

Licht en subtiel is ook de rest van de gevel: de grijze betonnen panelen kregen een golvend patroon en wisselden we af met aluminium en helder of geëmailleerd glas. Het beton absorbeert het licht waar het glas dat juist weerspiegelt maar niet altijd doorlaat.

 

Wat geluk bij de voordeur

De entreehal doorbreekt het horizontale kader met een gebouwhoge vide achter een glazen vliesgevel. Het is een oversized, lichte ruimte.

 

Duurzaamheid

Het gebouw is energieneutraal

Sophie Valla Architects​

info@sophievalla.nl  |  Tel: +31 (0) 64 078 0563​
Copyright © 2018 Sophie Valla Architects

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon