top of page
 alle projecten        woningbouw        openbaar        lichtinstallaties        meer
Go van Leeuwen

Woningbouw: 10 appartementen en bedrijfsruimte in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Delft, Nederland

Opdrachtgever: Bouwgroep Go van Leeuwen

Oplevering: 2020

Ontwikkeld in samenwerking met: Maikel Gielens

Ontwerpteam: Sophie Valla, Wout van Vreeswijk, Sara Ramadane, Ismini Christakopoulou

 > nieuw delft         > zelfbouw in nederland   

104_Go-van-Leeuwen_facade-panel_1600_900

Aan de Nieuwe Gracht in het Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft heeft Bouwgroep GO Van Leeuwen een prachtige kavel van circa 17 meter breed. Een ideale plek voor ruime en zon-georiënteerde appartementen. De bouwgroep ontwerpt nu -in eigen beheer- negen woningen en een bedrijfsruimte.

Driedimensionale gevel 
Blikvangers zijn de vijf grote, witte erkers met extra grote raampartijen. In contrast met de uit de gevel stekende monolieten zijn de teruggetrokken loggia’s beschutte buitenruimtes met middag- en avondzon.

Woningtypen 
Er zijn vier verschillende woningtypen. Twee vrijwel identieke kleinere woningen vormen het hart van het gebouw. Op de bovenverdiepingen komen twee penthouses met een serre en een grote vide. Verder zijn er twee maisonnettes en een atelierwoning op de begane grond. In het project zijn er mogelijkheden voor combinaties van wonen en werken. De parkeerplaatsen bevinden zich in het gebouw.

Duurzaamheid 
Het woonblok is goed geïsoleerd en voorzien van driedubbel glas, kierdichting en ventilatie met warmteterugwinning. Er is een collectieve warmtepomp en er liggen zonnepanelen op het dak. De GPR is 7,5.

Afronden DO
Op dit moment rondt de bouwgroep -onder deskundige begeleiding van architect Sophie Valla en procesbegeleider Maikel Gielens- het Definitieve Ontwerp (DO) af.

bottom of page