alle projecten        woningbouw        openbaar        lichtinstallaties        meer
Go Buiksloterham

Woningbouw: 17 appartementen en werkruimtes in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Amsterdam-Noord, Nederland

Opdrachtgever: Bouwgroep Go BSH

Oplevering: maart 2019

Ontwikkeld in samenwerking met: Maikel Gielens

Ontwerpteam: Sophie Valla, Guido Schot, Wout van Vreeswijk, Amélie Alligier, Sara Ramadane, Ismini Christakopoulou

 > bouwgroep go buiksloterham  

Licht en uitzicht

Omdat het stedenbouwkundige plan echter voorziet in hoogbouwop de naastgelegen kavel, weten we dat de zuidwestkant van ons kavel vooreen groot deel van de dag in de schaduw ligt. Om de woningen tóch direct zon- en daglicht te geven, maken we een hoog compact volume. Aan de zuidoost kant, met uitzicht op de stad, halen we eengrote hoek uit het gebouw, met een cascade aan grote L-vormige balkons. De westkant van het kavel laten we onbebouwd. Daar is ruimte voor een échte tuin. Het totale oppervlak aan buitenruimte is tussen de 20 tot 30 vierkante meter per appartement.


Transitieruimte
Aan de straatzijde bieden de eerste en tweede verdieping een levendig beeld. Vanaf de straat kunnen voorbijgangers bovendien de hal in kijken. De hal is de verbinding tussen de straat en de achterliggende tuin. Naar de tuin toe wordt de hal steeds hoger en dwars door de hal heen loopt een houten brug naar het dakterras. De hal is groot. Groot genoeg voor een feest, of een expositie voor de buurt.


Een duurzaam, circulair gebouw
We gebruiken een dragende balk- kolomconstructie en er zijn zo min mogelijk dragende wanden en gevels. Ze zijn van glas en hout en eenvoudig te vervangen en te recyclen. De parkeervoorziening is niet meer dan een houten overkapping op maaiveld: de footprint van het gebouw bleef zo minimaal: de bomen in de tuin staan in de volle grond. Het woonblok is niet aangesloten op stadswarmte. Het gebouw heeft een gesloten warmtepomp, dubbele kierdichting, triple glas en zonnecellen op het dak en in de gevel. De EPC=0

Sophie Valla Architects​

info@sophievalla.nl  |  Tel: +31 (0) 64 078 0563​
Copyright © 2018 Sophie Valla Architects

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon