particulier woning
vakantiehuis
villa vakantie
woning landschap
5 studio
ontwerp woning

Kea Villa

Vakantiehuis
Kea eiland, Griekenland
Opdrachtgever: Vivianne Kovess
Start ontwerp: 2006
Oplevering: 2008
Bruto vloeroppervlakte: 180 m2
Projectarchitecten: Sophie Valla en Gabu Heindl,
Architect in Griekenland: Nassos Lezas

Kea is een vakantiehuis dat gebouwd gaat worden op braakliggend terrein op het eiland Kea (De Cycladen, Griekenland). Dit steile terrein is verdeeld in terrassen die doorlopen tot wat vroeger landbouwgrond was. Het project wordt volgens de logica van dit landschap gerealiseerd; parallel aan de helling vloeien de wanden van het huis als het ware over in de muurtjes van het landschap. Over de breedte van het huis kaderen ramen bijzondere uitzichten in; deze ramen fungeren zo als een soort bioscoopschermen. De binnenruimte is rond een gemeenschappelijke ruimte georganiseerd. Deze ruimte strekt zich uit tussen de tuin en de zee en bevat alle familieactiviteiten, terwijl de twee ‘studio spaces’ die eraan zijn toegevoegd, de mogelijkheid bieden tot meer intimiteit.

‘The sculpture (…) is resulted from the addition of the non-landscape to the non-architecture.’
Rosalind Kraus, Sculpture in the expanded Filed, 1978.
 

 

woning steen